Eifel

Vier dagen intensief bezig zijn met de fotografie. Kleine groep, professioneel begeleid. Eigenlijk meer persoonlijke coaching dan een cursus.

Cursus programma

Fotocursus met veel persoonlijke aandacht
Foto vierdaagse in de Vulkaan Eifel 10 tot en met 13 oktober 2019
Prijs € 648,=, all inclusive
Minimum 3 deelnemers, maximum 6 deelnemers

Vier dagen intensief bezig zijn met de fotografie. Kleine groep, begeleid door professioneel  fotograaf. Eigenlijk meer persoonlijke coaching dan een cursus. We fotografen o.a. de strijd tussen milieu en grondstofwinning in een oude vulkaan. We bespieden, gescheiden door slechts een stroomdraad, een roedel wolven. En we gaan maar door, het enthousiasme voor de fotografie kent geen grenzen.

We verblijven op het terrein van een fokkerij van IJslandse paarden. Onze kok Markus zorgt daar iedere avond voor een heerlijk diner.

Wat heb je nodig

Enige ervaring met fotografieDigitale camera waarmee je de sluitertijd en diafragma kunt instellenEigen laptop Eigen vervoer en (reis)verzekeringenLokaal vervoer regel ik.

Opdrachten

Tijdens deze cursus ga je veel fotograferenWe doen dat na een (zo kort mogelijke) behandeling van de relevante theorie.Vervolgens krijg je een opdracht waarmee je aan de slag gaat.Ik ben altijd in de buurt en als je dat wilt begeleid ik je intensief ‘s Avonds worden enkele van je foto’s besproken onder ‘t genot van een hapje en een drankje (inclusief).In een ontspannen gezellige sfeer bespreken we jouw foto’s.Feedback moet namelijk een feestje zijn.

Dag 1

Ochtend:
Tussen 11-12 uur : aankomst Dohm-Lammersdorf. Ontvangst met koffie en lunch.

Middagprogramma:
– Individuele leerdoelen de  foto: wat zie ik en hoe komt dat (over)?
– Camera instellingen (naar behoefte)
Aan de hand van (eigen) foto gaan we dieper in op wat je wilt leren? hoe gaan we dat voor elkaar krijgen ? Hoe passen we dat in binnen het programma?  Al kijkende naar foto’s komt al snel de vraag: Hoe ‘lees’ ik een foto? En wat betekent dat voor de foto’s die ik wil maken? Hoe doe ik dat het beste ?  Na wat praten met tips en aanwijzingen gaan we zo snel mogelijk de camera pakken, we gaan in de buurt de eerste vingeroefeningen doen.Eind van de middag of s avonds bespreken we (een selectie van) de gemaakte foto’s. Ken ik mijn camera goed genoeg? Welke instellingen zijn handig? Dit oefenen we gelijk in de praktijk, anders blijft het toch niet hangen.

Diner

Avondprogramma:
Vragen en doorpraten naar aanleiding van de middagoefening. Borrel en napraten, samenvatten en  aandachtspunten voor het  programma van dag 2.

Dag 2

Ochtend programma:
Korte toelichting op camera instellingen, ( er blijken altijd weer nieuwe vragen op te komen).Welke instellingen gebruiken we vandaag in de Vulkaan?We oefenen met de verschillende instellingen vlak bij het huisje  als voorbereiding op de middag, het bezoek aan de vulkaan.
Werkvorm:
Zo nodig individuele hulp en doorlopen van de (volgens mij) handigste camera instellingen. Uitproberen van verschillende instellingen, wanneer welke instelling ? Met de groep op pad en uitvoeren van een oefenopdracht ( bij regen een alternatief programma  bv paardenfotografie in de stallen). Leo  kijkt (als je dat wilt) over je schouder mee. In praktijk begint hier vaak al de de discussie en daarmee de fotobespreking. Nog voordat de foto gemaakt is !!

Lunch

Middagprogramma:
Toelichting en uitleg ‘opdracht Vulkaan’Naar de vulkaan en fotograferen (buiten)Na terugkomst in het huisje bekijken we onze eigen foto’s. De beste selecteren we om met elkaar te bespreken.
Werkvorm:
Als we zin hebben bespreken we nu al de geselecteerde foto’s. Maar misschien is een biertje of wijntje drinken zo aanlokkelijk dat we de bespreking uitstellen tot morgen ochtend.

Diner

Avondprogramma:
Onder het genot van een goed glas wijn passeren veel onderwerpen de revue. En vaak heeft dat niets te maken met fotografie….gewoon een leuk tafelgesprek in een heerlijke ambianceWe sluiten af met afspraken voor het programma van morgen.

Dag 3

Ochtendprogramma:
Eventueel de uitgestelde fotobespreking van de vulkaan foto’s Korte toelichting ‘de foto als communicatie’  Uitleg en toelichting op het middagprogramma.
Workvorm:
We beoordelen de foto’s. Maar wat maakt een foto nou meer dan een kiekje ? De discussie brandt los….   We bekijken een beroemde foto en proberen te achterhalen waarom deze foto beroemd is. Wat maakt de foto goed? Waarom is het geen kiekje ? Wat maakt dat een foto blijft boeien? Dit is een lastig onderwerp waaraan nog veel uur kan worden besteed. Maar dat doen we niet, we gaan naar buiten, fotograferen !  Opdracht Kasteel Kasselburg’ (wolven en roofvogels), wat gaan we fotograferen en hoe doen we dat ( standpunt, instellingen, etc)?

Lunch

Middagprogramma:
Fotograferen bij Kasteel Kasselburg  (buiten)  Eigen foto’s bekijken en beste selecteren.
Werkvorm:
Met de groep op pad naar de wolven, roofvogels en een oud kasteel. Uitvoeren van je opdracht.

Diner

Avondprogramma:
Bespreken  en feedback op de gepresenteerde foto’s (voor iedereen die dat wil….)

Dag 4

Ochtendprogramma:
Korte toelichting door Leo: hoe behoud je (ook na vandaag) je inspiratie om lekker te gaan fotograferen.Tijd voor alles dat nog niet ter sprake is gekomen. In het afgelopen jaar ging dat over apparatuur, fotograferen bij slecht weer, sneeuwfoto’s, flitsen, etc etc Maak je eigen doelstelling voor je fotografie sessie (wat wil ik en hoe ga ik dat fotograferen) Vlakbij Dohm is een vervallen station, een inspirerend foto object.ofWe wandelen door de omgeving en laten het geleerde wat inzinken. Ondertussen proberen we bij het fotograferen met het geleerde aan de slag te gaan. En als het weer tegen zit of we geen zin hebben ? Dan kunnen we ook nog naar de paarden van Hjerke en Markus in de stal/bak)
Werkvorm
Alles wat je altijd al had willen vragen ( over fotografie), nu gelijk toegepast

Lunch

Afronding:
Ieder formuleert zijn aandachtspunten en voorgenomen acties, afspraken over de mogelijkheid voor feedback en hulp na deze fotoreis. ca. 14.30  uur: vertrek naar huis.

Praktische reis details

De cursus vindt plaats vanuit de Heidberghof, een paarden boerderij in Dohm-Lammersdorf.Onze gastheer en -vrouw zijn Markus en Hjerke, beide Nederlanders. Prijs € 648,= pp, all inclusive  (incl BTW)
Tijdens de cursus hoef je geen uitgaven te doen, alles is inbegrepen.

Deze prijs is op basis van een 1-persoonskamer (twee kamers delen toilet en douche).

Inbegrepen

  • alle activiteiten zoals in het programma beschreven
  • inclusief alle entreebewijzen
  • persoonlijke fotobegeleiding door  Leo
  • handout en fotoboek
  • accommodatie op basis van volpension
  • ontbijt, lunch en avondeten alle  drank en versnaperingen
  • vervoer ter plaatse (vanaf Dohm-Lammerdorf)

Ik geef je graag de maximale aandacht.De groepsgrootte is daarom maximaal 6 personen. Minimum aantal deelnemers is 3 personen.

Direct aanmelden