Dronten

De workshop in het Mechanisch Erfgoed Museum in Dronten is op zaterdag 21 september 2019. De workshop is een taylor made programma. De hele dag word je intensief begeleid door de fotograaf Leo de Jong.

Programma

De Basis

Vooraf hebben de deelnemers een  vragenlijst ingevuld. Er is daardoor al een beeld wat de deelnemers kunnen, willen leren en graag oefenen.Tijdens de ochtend scherpen we dit nog wat aan en bespreken we ( in maximaal  een half uurtje) de hiervoor relevante theorie. Daarna snel naar buiten om te fotograferen. Iedereen heeft een opdracht.Ik ben in je buurt en kijk, als je dat niet te hinderlijk vindt, graag met je mee.Kijken naar wat je om je heen ziet en hoe je daar een mooie, of spannende,  foto van maakt. Alles kun je me vragen. We lunchen (lunch zit in de prijs) , delen ervaringen en bespreken tegen welke problemen we aanliepen.Hiervoor proberen we oplossingen aan te geven. Hierna gaan we, gewapend met meer inzicht, weer naar buiten om nog een sessie te fotograferen. Je krijgt een hand-out mee.Daarin staat kort hoe je een foto ‘leest’ en welke keuzes je als fotograaf tijdens het fotograferen kunt maken.Thuis kun je dan kijken naar je eigen foto’s.  Op voorhand weet  ik nu al dat je in je eigen foto’s dan al op andere dingen let dan nu. Op basis van de lunch bespreking heeft iedereen weer een aantal ( nieuwe?) aandachtspunten.Hiermee ben je s middags aan de slag. Afhankelijk wat de groep wil en hoe laat het is, fotograferen we nog een tijdje buiten door.  Of we gaan naar binnen en bespreken de foto’s.Na afloop van de workshop kun je ook nog 2 foto’s naar mij mailen voor commentaar. Ik geef je dan feedback op deze foto’s en benoem wat aandachtspunten voor een volgende keer.Ik  hoop je zo een stapje vooruit te helpen. Op weg om voortaan  mooiere, maar vooral spannender, foto’s te maken. Ik heb er nu al zin in? En jij?

Wat ga je doen

In de ochtend loop ik eerst even alle instellingen van je camera met je door. Dat blijft voor velen een lastige materie. Wat betekent het ? Wat is handig?  Daarna zo snel mogelijk met de camera aan het werk.

We fotograferen in en om het Mechanisch Erfgoed Museum. Volop fotogeniek materiaal en materieel. We kunnen erin en ertussen, dus ook als je liever modelfotografie doet kun je hier je hart ophalen. Je (of we) moeten dan vooraf wel wat extra’s regelen, dus geef het aan als je dat wilt. Ik sta open voor ieder creatief idee.

Reis details

Het Mechanisch Erfgoed Centrum ligt op de bodem van de Zuiderzee. Het huidige Dronten. We beginnen om 10 uur, en proberen om 16 uur te stoppen. Dat dat lastig is, bewijst hoe inspirerend het MEC is.

Direct aanmelden