Veluwe

Meer informatie over nieuwe data volgt spoedig! De workshop begint in het Loo. De workshop is een taylor-made programma op basis van wat de cursisten hebben aangegeven te willen leren en/of oefenen. Een volle dag met de fotografie bezig zijn voor € 68,=De hele dag wordt je intensief begeleid door  fotograaf Leo de Jong.

Programma

De Basis

Vooraf krijg je een vragenlijst en geef je aan wat je graag tijdens de workshop wilt leren. Het programma wordt daarop afgestemd. Omdat we met een kleine groep zijn, krijgt iedereen ruime aandacht voor de onderwerpen waarvoor hij/zij aandacht vraagt. Dat kan overigens sterk verschillen per deelnemer, van het beter leren kennen van je camera, compositie, flitsen, spannender foto’s maken en/of story telling. De hele dag wordt je intensief begeleid door Leo de Jong.  In de ochtend lopen we eerst even alle instellingen van je camera met je door. Dat blijft voor velen een lastige materie. Wat betekent het ? Wat is handig?  Daarna zo snel mogelijk met de camera aan het werk.We scherpen de onderwerpen nog wat aan en bespreken ( in maximaal  een half uurtje) de hiervoor relevante theorie. Daarna snel naar buiten om te fotograferen. Iedereen heeft een opdracht.Leo is in je buurt en kijkt, als je dat niet te hinderlijk vindt, graag met je mee. Kijken naar wat je om je heen ziet en hoe je daar een mooie, of spannende,  foto van maakt. Alles kun je me vragen. We lunchen (lunch zit in de prijs) , delen ervaringen en bespreken tegen welke problemen we aanliepen.Hiervoor proberen we samen oplossingen te vinden. Hierna gaan we, gewapend met meer inzicht, weer naar buiten om nog een sessie te fotograferen. Je krijgt een hand-out mee.Daarin staat kort hoe je een foto ‘leest’ en welke keuzes je als fotograaf tijdens het fotograferen kunt maken. Thuis kun je dan kijken naar je eigen foto’s.  Op voorhand weten we al zeker dat je in je eigen foto’s dan al op andere dingen let dan nu. Op basis van de lunch bespreking heeft iedereen weer een aantal ( nieuwe?) aandachtspunten. Afhankelijk wat de groep wil en hoe laat het is, fotograferen we nog een tijdje buiten door.  Als er behoefte is aan een andere lokatie verkassen we nog naar een inspirerende natuurbegraafplaats in de bossen.Of we gaan naar binnen en bespreken de foto’s.Na afloop van de workshop kun je ook nog 2 foto’s naar me mailen voor commentaar. Ik hoop je zo een stapje vooruit te helpen. Kijk maar eens bij de referenties of dat voorgaande keren een beetje gelukt is.

Reis details

We fotograferen in en om het Het Loo. Volop fotogeniek materiaal en materieel. Het Loo ligt vlakbij Apeldoorn.  We beginnen om kwart over 10 uur, en proberen om 16 uur te stoppen. Dat dat lastig is, bewijst hoe inspirerend deze foto-omgeving  is.

Direct aanmelden