Zwartsluis

Tijdens de 1-daagse fotoworkshop in Zwartsluis helpen we je om je camera beter te leren kennen. Wat zijn de handigste instellingen, waarom doet de camera zo vaak niet wat je wilt ? Voor degenen die dit stadium kunnen overslaan gaan we gelijk praten over de zeggingskracht van een foto. Hoe maakt je het verschil met een kiekje?

Daarna snel naar buiten en lekker aan de slag in de Zintuigentuin, een bron van foto-inspiratie. Leo is in de buurt en kijkt graag over je schouder mee of helpt je met aanwijzingen, tips en trucs.

Programma

De Basis

De eerstkomende workshop in Zwartsluis is op zaterdag 2 november 2019. De hele dag wordt je intensief begeleid door de fotografen Leo de Jong Vooraf hebben de deelnemers een  vragenlijst ingevuld.Er is daardoor al een goed beeld wat de deelnemers kunnen,  willen leren en willen oefenen. Tijdens de ochtend scherpen we dit nog wat aan en bespreken we ( in maximaal  een uurtje) de hiervoor relevante theorie. Daarna snel naar buiten om te fotograferen. Iedereen heeft een opdracht.Ik ben in je buurt en kijk, als je dat niet te hinderlijk vindt, graag met je mee.Kijken naar wat je om je heen ziet en hoe je daar een mooie, of spannende,  foto van maakt. Alles kun je ons vragen. We lunchen (inclusief) , delen ervaringen en bespreken tegen welke problemen we aanliepen.Hiervoor proberen we oplossingen aan te geven. Op basis van de lunchbespreking heeft iedereen weer een aantal ( nieuwe?) aandachtspunten. Hierna gaan we, gewapend met meer inzicht, weer naar buiten om nog een sessie te fotograferen.  Je krijgt een hand-out mee.Daarin staat kort hoe je een foto ‘leest’ en welke keuzes je als fotograaf tijdens het fotograferen kunt maken. Thuis kun je dan kijken naar je eigen foto’s.  Op voorhand weten we al zeker dat je in je eigen foto’s dan al op andere dingen let dan nu. Na afloop van de workshop kun je ook nog 2 foto’s naar ons mailen. Wij geven dan feedback op deze foto’s en benoemen wat aandachtspunten voor een volgende keer. Wij hopen je zo een stapje vooruit te helpen. Op weg om voortaan  mooiere, maar vooral spannender, foto’s te maken. Wij hebben er nu al zin in ? En jij?

Reis details

We ontmoeten elkaar tussen 10 en kwart over tien in een cafe in Zwartsluis. Dat is onze uitvalsbasis voor de dag. Vanuit hier gaan we naar de Zintuigentuin en eventueel naar de oever van de IJssel (weersafhankelijk). Vaak blijven mensen nog wat hangen en napraten, maar we eindigen het ‘formele’ programma rond 4 uur.

Direct aanmelden