Fotoworkshop Zwartsluis

FREE Fotoworkshop

Ik ben begonnen met het aanbieden van een fotoworkshop met een nieuwe benadering. De workshop is gratis en de deelnemers kunnen na afloop een vrijwillige bijdrage geven. Jij bepaalt wat het je waard was.

Dit jaar was ik langere tijd in Zuid Amerika. De Free City Walks in Zuid Amerika inspireerden mij. Stadswandelingen onder leiding van een enthousiaste, deskundige vrijwilliger. De kwaliteit en gedrevenheid spatten ervan af. Na afloop kunnen de deelnemers zelf bepalen of ze daar een bedragje voor over hebben.  Zo iets maakt mij enthousiast! Alleen goede kwaliteit wordt immers beloond.

Wees er snel bij, de workshop is voor maximaal 12 personen.

Programma

Tijdens deze 1-daagse fotoworkshop in Zwartsluis helpen ik je om je camera beter te leren kennen. Wat zijn de handigste instellingen, waarom doet de camera zo vaak niet wat je wilt ? Voor degenen die dit stadium kunnen overslaan gaan we gelijk praten over de zeggingskracht van een foto. Hoe maakt je het verschil met een kiekje?

Daarna snel naar buiten en lekker aan de slag in de Zintuigentuin, een bron van foto-inspiratie. Leo is in de buurt en kijkt graag over je schouder mee of helpt je met aanwijzingen, tips en trucs.

De Basis

De hele dag wordt je intensief begeleid door fotograaf Leo de Jong.  Vooraf hebben de deelnemers een  vragenlijst ingevuld. Er is daardoor al een goed beeld wat de deelnemers kunnen,  willen leren en willen oefenen. Tijdens de ochtend scherpen we dit nog wat aan en bespreken we ( in maximaal  een uurtje) de hiervoor relevante theorie. Daarna snel naar buiten om te fotograferen. Iedereen heeft een opdracht. Ik ben in je buurt en kijk, als je dat niet te hinderlijk vindt, graag met je mee. Kijken naar wat je om je heen ziet en hoe je daar een mooie, of spannende,  foto van maakt. Alles kun je me vragen. We lunchen in de brasserie , delen ervaringen en bespreken tegen welke problemen we aanliepen. Hiervoor probeer ik je  oplossingen aan te geven. Op basis van de lunchbespreking heeft iedereen weer een aantal ( nieuwe?) aandachtspunten. Hierna gaan we, gewapend met meer inzicht, weer naar buiten om nog een sessie te fotograferen.  Je krijgt een hand-out mee. Daarin staat kort hoe je een foto ‘leest’ en welke keuzes je als fotograaf tijdens het fotograferen kunt maken. Thuis kun je dan kijken naar je eigen foto’s.  Op voorhand weet ik al dat je in je eigen foto’s dan al op andere dingen let dan nu. Na afloop van de workshop kun je ook nog 2 foto’s naar me mailen. Ik geef  dan feedback op deze foto’s en benoem wat aandachtspunten voor een volgende keer. Wij hoop je zo een stapje vooruit te helpen. Op weg om voortaan  mooiere, maar vooral spannender, foto’s te maken. Ik heb er nu al zin in! En jij?

Reis details

We ontmoeten elkaar tussen 10 en kwart over tien in een cafe/brasserie in Zwartsluis. Dat is onze uitvalsbasis voor de dag. Vanuit hier gaan we naar de Zintuigentuin en eventueel naar de oever van de IJssel (weersafhankelijk). Vaak blijven mensen nog wat hangen en napraten, maar we eindigen het ‘formele’ programma rond 4 uur.

Datum: neem contact op voor meer informatie

Direct aanmelden