Een bedachte hoofdstad

In 1907 werd besloten dat het dorp Canberra de hoofdstad moest gaan worden van Australië. Al wandelend ervaar ik het als een bedachte stad, rationeel. Niet compact en zonder hart. Maar…..ik ervaar wel een consequente doorvertaling daarvan in het ontwerp van parlementsgebouw. Strak en kil. Het geeft mij weinig vertrouwen dat zo’n omgeving de democratie bevordert. Misschien heb ik het helemaal mis. Maar fotograferend met dit gevoel levert het foto’s zoals in deze blog. Gezien door mijn gekleurde bril……

Blogreeks Roadtrip 2022/2023:

Blog 9: Brullende koala's (11 december 2022)
Blog 8: The great ocean road (2 december 2022
Blog 7: Noodweer in Australië (25 november 2022)
Blog 6: Een bedachte hoofdstad (11 november 2022)
Blog 5: Van de kust naar de kunst (7 november 2022)
Blog 4: Blue Mountains in het grijs (3 november 2022)
Blog 3: Sydney sightseeing (31 oktober 2022)
Blog 2: Leefbaarheid, groen en structuur (26 oktober 2022)
Blog 1: Via Singapore naar Australië (18 oktober 2022)

Geplaatst in Fotoreizen, Roadtrip 2022/2023.

2 reacties

  1. Wat weer een prachtige foto’s, wat een reis zeg. Canberra spreek mij ook niet aan, maar misschien komt dat ook door je foto’s door die gekleurde bril. Ik wacht met spanning op je volgende blog en foto’s. Leuk om zo een beetje mee te reizen.
    Geniet er van groeten Harm.

  2. Hoi Harm, leuk om van je te horen. Het is hier nog steeds super boeiend. EEn land met weinig westerse historie geeft wel een gevoel van veel expats bij elkaar. Wel leuk dat daardoor (?) iedereen met elkaar babbelt. Ik houd je op de hoogte met foto s en tot een volgend bericht ( overigens staat al meer dan een jaar op mijn lijstje om eens in jouw atelier/workshop te komen kijken. Ik heb jou nog nooit aan het werk gezien maar zie met de kerstkaart altijd wel heel mooi werk van je langs komen. Dat bezoekje staat, dus! Groet, ook van Yvonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *