Leefbaarheid, groen en structuur

In Singapore is gebouwd op een schaal die wij ons niet kunnen voorstellen. Zo giga groot. Toch hebben de stedenbouwkundigen met succes een stad neer gezet waarin vel aandacht is voor leefbaarheid en groen, en de bouwkundige structuur zo is dat communities makkelijk ontstaan. Het is wennen aan deze -voor ons onbekende-verhoudingen. Maar het voelt eigenlijk wel goed.

Vanuit ons hotelletje in Chinatown zitten we al snel tussen de chinezen op de straathoek. Ze dammen, spelen mahjong of iets anders. Als er maar geld ingezet kan worden. We zagen bij  het dammen echt honderden dollars over de tafel gaan. In de volgende blog hebben we Singapore verlaten en gaan eerst op bezoek bij dochter Sangita in Sydney. De avonturen daarna zie je vanuit ons kleine slaapbusje. Blijf ons volgen, leef mee, en stuur af en toe eens een reactie. Super leuk om iets van je te horen……….

Blogreeks Roadtrip 2022/2023:

Blog 9: Brullende koala's (11 december 2022)
Blog 8: The great ocean road (2 december 2022
Blog 7: Noodweer in Australië (25 november 2022)
Blog 6: Een bedachte hoofdstad (11 november 2022)
Blog 5: Van de kust naar de kunst (7 november 2022)
Blog 4: Blue Mountains in het grijs (3 november 2022)
Blog 3: Sydney sightseeing (31 oktober 2022)
Blog 2: Leefbaarheid, groen en structuur (26 oktober 2022)
Blog 1: Via Singapore naar Australië (18 oktober 2022)

Geplaatst in Fotoreizen, Roadtrip 2022/2023.

13 reacties

  • Hi yvonne, wat leuk dat jij hier al bent geweest. Lekker relaxt land, he. Althans dat is nu onze eerste indruk. Easy going, no problem mate. Binnenkort de eerste blogs van down under. Blijf je meereizen? Leuk!!

  • Hoi Wim, goed om van je te horen. Ja, na terugkomst gaan we weer wat naar buiten treden. ‘Als we terugkomen…..’ mooi geformuleerd. Is een afname, toch?
   Maar ik denk het wel. Zal wel pas in de lente zijn. Veel plezier op het steumke !! Tot dan, tot daar

 1. Mooie foto’s Leo,

  De dammers hebben totaal geen oog voor de Nederlandse fotograaf,
  jij wel voor het moment.

  Leuk jullie zo te volgen,

  Groet van Hans

  • Hoi Hans, leuk dat je meereist. We genieten volop, reizen langzaam maar zijn, as you speak, ondertussen in Australië. Binnenkort de blogs vanuit dit relaxte land. Groet van ons en sterkte met het corona herstel

  • Dank je, Hans. Leuk dat je ons blijft volgen. Ja, die dammers. Die hadden vooral oog voor de man met het geld, want de inzet was telkens hoog. Groet, nu uit Australië. Nieuwe blogs komen er binnenkort.

 2. Wat mooie foto’s Leo, je weet alles zo prachtig te pakken. Ik wens jullie nog een super mooie road trip verder in Australië, en ik vind het leuk om jullie op deze manier te volgen.

  Groeten Harm.

  • Hi janja, als je het wilt dan kan het. Geldt voor bijna alles. Gaan we dit doen na de (foto) reis naar Tadzikistan in mei/juni? Koop maar vast een spons ( en 1 reserve voor als je hem uit het bakje laat vallen). Tot spreeks of mails, groet van ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *