Toekomstbestendig wonen

Privacy, je eigen ding doen en toch iets gezamenlijks. Is dat de woonvorm die de toekomst heeft voor als ik ouder word? In een wat cynische bui maakte ik in Frankrijk en Italië deze fotoserie.

Met oude vrienden uit de studententijd wisselen we van gedachten over woonvormen die passen bij het ouder worden. Die stimuleren. En de onvermijdelijke lichamelijke en geestelijke achteruitgang wat vertragen. Vertraging door  je bloot te stellen aan nieuwe prikkels en inspirerende mensen.

We trekken met ons VW-busje door Italië. Leven op een paar vierkante meter. Thuis hebben we zeeën van ruimte; werkkamer, studio, woonkamer waar je tikkertje kan spelen….Wat heb je nu eigenlijk nodig? Nodig om gelukkig te blijven, wetend dat de tijd doorloopt...

Italiaanse foto inspiratie.

Blogreeks Roadtrip 2020/2021:

Blog 11: Storm bij Rome (25 december 2020)
Blog 10: Het is rustig in Rome (20 december 2020)
Blog 9: Het Italiaanse platteland (14 december 2020)
Blog 8: Rome, het geloof en het 'goede' leven (10 december 2020)
Blog 7: Als de toren van Pisa recht zou staan (4 december 2020)
Blog 6: Corona geeft ruimte (30 november 2020)
Blog 5: Toekomstbestendig wonen (9 november 2020)
Blog 4: Van Frankrijk naar Italië (29 oktober 2020)
Blog 3: Rechtlijnig Noord-Frankrijk (23 oktober)
Blog 2: Wanneer heb jij voor het laatst.. (19 oktober 2020)
Blog 1: On the road again (5 oktober 2020)

Geplaatst in Fotoreizen, Roadtrip 2020/2021.

10 reacties

 1. Dag Leo en Yvonne

  Ik geniet van jullie verslag en de leuke foto’s, sommige beelden zijn wel erg fraai!! Complimenten.
  Het is rustig om het Steumke en we missen jullie wel. Fijn dat je ons informeert, doet ons goed.

 2. Italie is gelukt begrijp ik. Hadden we al niet ooit het woonvorm voor later plan. En dat was zo gek nog niet. Ik denk wel dat tijdelijk wonen om een paar m2 beter gaat als je ook groot heb gekund en altijd nog de luxe hebt om evt te kiezen. Niet direct om te knikkeren. Nu in tijden van Corona is het toch verrekte handig en lux als je buiten woont en wat binnenruimte hebt om de tafel met de legpuzzel gewoon te kunnen laten staan. Joechei. Goede voortzetting en veel zien ,opsnuiven en genieten. Heerlijk om mee te kunnen beleven.

  Groetjes van ons

 3. Italie is gelukt begrijp ik. Hadden we niet ooit al plannen voor een woonvorm voor later. Die was zo slecht nog niet. Ik denk overigens dat het leven op een paar m2 beter gaat als je de luxe positie kent om meer gehad te hebben (evt om te knikkeren) en nu nog altijd de keuze kunt maken. Ik ben wel blij dat we ons in deze tijd van corona zeker kunnen permitteren om buiten te wonen en voor de koude dagen de ruimte hebben om de tafel met de legpuzzel gewoon te laten staan. En ook nog genieten van jullie verhalen. Veel beleven, doorgeven en delen.
  Geweldig
  Groetjes

 4. Leuk dat ik met jullie via het blog ‘mee kan reizen’ met de foto=expeditie. Elke keer wee een verrassing van wat jullie in beeld weten te brengen van ons mooie Europa. Reis niet te snel door zou ik zo zeggen….

  • Coen, leuk dat je meeleest en -kijkt. Neen, snel reizen gaat ons niet lukken. Daar kunnen we niet eens. Om in Toscane te komen kostte ons ruim 5 weken. Nu al het gevoel dat 6 maanden niet lang genoeg zal blijken🤔. Pas goed op een blijf gezond, groet van ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *