Van Frankrijk naar Italië

Na Frankrijk gaan we Italië in……

Onze laatste stop in Frankrijk is Annecy. Schilderachtig, maar mijn oog valt toch altijd weer op tafereeltjes die tonen hoe mensen wat leuks van het leven maken.

We rijden de kleine Sint Berhardpas over, pakken een piekje en gaan Italie in. Grens controle ? Corona check-ups? Nee hoor!

Hoe zit het nu eigenlijk met al die corona restricties? Terwijl Frankrijk van kleur verandert heeft Italië de corona nog best goed onder controle. Dat willen ze zo houden. En gelijk hebben ze. Wij, Nederlanders, moeten bij binnenkomst gelijk een afspraak maken voor een corona test. En dat doen we dus braaf, hoewel de italianen die we spreken zich glimlachend afvragen of we ooit zullen worden gecontroleerd.

Maar ook in Italie duurt het maken van een afspraak en het uitvoeren van de coronatest een aantal dagen, een stuk of 8. Gelukkig hebben we de tijd aan onszelf en gaan ondertussen het fantastisch mooie Nationaal Park Gran Paradiso in. We worden wakker in ons Volkswagenbusje met ijs op de ramen. De herfstkleuren zijn intens, de uitzichten tonen tussen de fantastische natuur door ook onze behoefte aan een energie verslindend, maar aangenaam, leven. We kijken hiervan weg en genieten van de schoonheid.

In de volgende blog zal blijken of we daadwerkelijk Italië in mogen en langzaam kunnen gaan afzakken naar een warmer zuiden….

Blogreeks Roadtrip 2020/2021:

Blog 11: Storm bij Rome (25 december 2020)
Blog 10: Het is rustig in Rome (20 december 2020)
Blog 9: Het Italiaanse platteland (14 december 2020)
Blog 8: Rome, het geloof en het 'goede' leven (10 december 2020)
Blog 7: Als de toren van Pisa recht zou staan (4 december 2020)
Blog 6: Corona geeft ruimte (30 november 2020)
Blog 5: Toekomstbestendig wonen (9 november 2020)
Blog 4: Van Frankrijk naar Italië (29 oktober 2020)
Blog 3: Rechtlijnig Noord-Frankrijk (23 oktober)
Blog 2: Wanneer heb jij voor het laatst.. (19 oktober 2020)
Blog 1: On the road again (5 oktober 2020)

Geplaatst in Fotoreizen, Roadtrip 2020/2021.

3 reacties

  1. Hoi samen,

    hopelijk gaat het lukken om over de grens te komen. Inmiddels weten jullie het al! Wij zijn uiteindelijk in eigen land gebleven. Hebben daar wat grenzen opgezocht. Gemerkt dat hier ook nog veel te ontdekken valt. Van Valkenburg en omgeving via Wageningen (1 nacht) naar Drenthe Westdorp, Coevorden, tocht langs het Stieltjeskanaal naar Groningen Ter Apel, Musselkanaal, Nieuwolda (vrienden bezocht) en verder naar Niehove( oud huisgenoten) en Friesland in. Rohel (ook goede vrienden) naar Stiens (Wout de Vries en Loes) en daarna Ameland. Toen was inmiddels alles behalve de hotels op slot. Mooie wandel en fietstochten.
    De rest van de grenzen hebben we even voor ons uitgeschoven. Callantsoog en Cadzand moeten even wachten. We zijn nu weer gezellig in Wageningen. Waar kan ik foto’s laten zien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *